Hő- és füstelvezető rendszerek

A füstérzékelő rendszerekről

A füstérzékelő rendszerekről

A tűz által okozott káresetek 90%-ában a füst és az égés közben képződő mérgező anyagok okozzák a sérüléseket. Éppen ezért kiemelten fontos, hogy ne csak a lángok és a forróság ellen védekezzünk, az épületekben keletkező füst ellen füstérzekelő rendszerekkel védekezhetünk.

Milyen előnyökkel jár a hő- és füstelvezető rendszerek telepítése?

1. A rendszer észleli a tűz által keletkezett megemelkedett hőmérsékletet vagy füstöt és biztosítja a füstmentes terület kialakítását, ezáltal támogatva az épület gyors és biztonságos kiürítését és a tűzfészek lokalizálást.

2. A hőelvezető rendszerek segítenek elkerülni az úgynevezett flashover jelenséget, mely során a helyiségben található összes éghető anyag egyszerre gyullad meg. A flashover kockázatának csökkentésével a rendszer megakadályozhatja az épület teljes leégését és a tartószerkezet beomlását.

3. Az elvezető rendszerek lehetővé teszik, hogy a tűzoltók azonnal munkához tudjanak látni és megkezdeni az épületben tartózkodó személyek biztonságos kimentését.

4. A rendszer kiegészítő elemei lehetővé teszik, hogy beállítson napi szellőztetést, mely nagymértékben növeli az épületben tartózkodók komfort érzetét, illetve csökkentheti a rezsiköltséget is.

Ablak mozgató motorok

A hő- és füstelvezető rendszerek fontos feladata, hogy a különböző nyílászárók nyitási és zárási funkcióját biztosítsák. Választhat láncos és orsós motorokkal felszerelt ablak mozgatóink közül, további információért kérjen egyedi árajánlatot.

Füstérzékelő Ablak mozgató motorok

Érzékelők

A kapcsolódó hő-, füst-, szél-, és esőérzékelők nagyon fontos elemei a biztonságosan működő hő- és füstelvezető rendszereknek. A megfelelően kiválasztott és telepített szenzorok által nagymértékben csökkenthető a tűzkár kialakulásának, illetve terjedésének kockázata.

Füstérzékelő Érzékelők
Füstérzékelő Érzékelők
Füstérzékelő Érzékelők

Kapcsolók

Vészhelyzet esetén a vésznyitó gombbal tudjuk riasztani a hő- és füstelvezető központot, a szellőztető kapcsolók segítségével, pedig a napi szellőztetést irányíthatjuk, mely nagymértékben növelheti az épületben dolgozók komfort érzetét.

Füstérzékelő Kapcsolók
Füstérzékelő Kapcsolók

Kiegészítők

Kiegészítőink által teljesmértékben személyre szabhatja saját hő- és füstelvezető rendszerét. Bővebb információért vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 (30) 820 0086 telefonszámon vagy kérjen egyedi árajánlatot!

Füstérzékelő Kiegészítők
Füstérzékelő Kiegészítők
Füstérzékelő Kiegészítők

Vezérlő központok

A rendszer agya és legfontosabb része a vezérlő központ. Feldolgozza a rendszer különböző részeiből beérkező jeleket, fontossági sorrendet határoz meg és parancsokat közvetít a biztonságirendszer megfelelő eszközei és központjai felé.

Füstérzékelő Vezérlő központok
Füstérzékelő Vezérlő központok

Árajánlatkérés

Elérhetőségeink

  • Telefon: +36 (30) 820 0086
  • Email: info@allinsec.hu
  • Székhely: 1118 Budapest, Nedecvár utca 4.